lördag 22 september 2012

Den första höststormen

Hösten är inte bara samlandets tid. Hösten är även den vackraste av våra årstider och den skönaste. Luften är krispigt hög och klar, naturen färgsprakande och generös. Vissa höstdagar är det nästan sommarkänsla. Man kan sätta ner sig på en sten i skogen och blunda mot solen, bara känna värmen och lyssna till den fridfulla tystnaden, njuta av lugnet. Så ofta jag hinner och kan försöker jag ta raka spåret ut i naturen direkt jag kommer hem från jobbet. Med hösten kommer kvällsmörkret allt tidigare, men om jag skyndar mig lite så kan jag hinna få ett par underbara timmar för mig själv där ute i det vackra. Andra dagar domineras av höstvädrets krafter. Idag har jag en flexledig fredag och hade planerat att tillbringa den ute i skogen. Men när jag vaknade i morse slet kulingvindarna från havet i träden så att höstlöven virvlade runt i vindarna, himlen var mörkt grå och förvarnade om regn och rusk. Så det fick bli en tur ner till havet istället, det ska kännas att man lever.
När jag kom ner till min lilla badstrand blev jag först lite besviken. Vattnet i viken var inte så upproriskt vilt som jag hade hoppats och föreställt mig. En flock sjöfåglar guppade bland vågorna i lugn och ro. Men när jag lyssnade genom stormen kunde jag höra dånet och bruset, så jag promenerade ut längs stranden över klippor och stenar tills jag nådde öppet vatten.
Och där regerade naturkrafterna, havet sjöd och tycktes koka. Jag satte mig på en klippa och lät stänket från vågskummet fukta mitt ansikte. Vilken luft! Tog djupa andetag och fyllde lungorna med den fria havsluften, kände hur lyckokänslan spred sig i min kropp. Skrattade högt och svarade det vrålande havet. All stress som samlats i mina sinnen släppte taget och blåste bort med vindarna. Istället fylldes jag med nya, positiva energier och gick hem med sinnesro i själen. Bevarar den sköna känslan, dricker te och myser. Så här ska en ledig dag kännas och helgen kommer nu att bli ännu ledigare och bättre än jag kunnat förvänta mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar