tisdag 12 februari 2013

Fettisdag utan semlor...

Nu har minskningen på måttband och våg avstannat... Kan ju bero på att vi inte mår så bra och därför inte kan röra på oss som vi brukar. Bara att bita ihop och fortsätta äta gott utan kolhydrater. Idag när det är fettisdag känns det ju lite tomt utan semlor, förstås. "Men vad är väl en bal på slottet..." ;-) Frukost à la LCHF har varit temat här hemma sista tiden. Omelett med olika fyllningar har varit populärt. Och nu har vi börjat använda paprikahalvor istället för bröd, gott med olika "pålägg" som tonfisk, keso, avocado och ägg.


Nu senast gjorde min man en god tomatsoppa på både passerade och färska tomater,purjolök och en skvätt grädde. Den serverade han med strimlad skinka och parmesanost. Jättegott!!!


Ett middagstips som vi återanvänder till gång på gång är våra ugnsrostade grönsaker på zucchini, fänkål, blekselleri, purjolök och paprika eller andra grönsaker som finns hemma i kylskåpet för tillfället. Passar till det mesta. Den här gången valde vi en annan av våra favoriter, en chorizokorv med 95% köttinnehåll (finns bla på Willys) inlindad i bacon och grillad tomat till det. Gott!

Helgen bjöd på många häftiga fenomen på himlavalvet, satt på Facebook och kollade in alla vackra bilder som mina vänner lade ut. Tänkte då att det faktiskt bara är på vintern som vi får uppleva alla stjärnor, norrsken och andra vackra skådespel på himlen. Vintern är en årstid som bjuder på mycket vackert, bara man klär på sig och går ut och tittar efter! En del ljussken är helt magiska. Jag fick också några häftiga bilder från en promenad med hunden i lördags. Det verkade som att vädrets makter inte kunde enas om vilket väder det skulle vara. Snöfallet vann så småningom.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar