söndag 24 februari 2013

Köttfärsplattor typ lövbiff

Oavsett vilken typ av köttfärs blir det här alltid en favorit i frysen; så enkelt, snabbt, allsidigt och gott! Dela upp färsen i lagom stora portionsbitar. Om du vill ha ca 150 gr räcker 2-liters plastpåsar, om du vill ha upp till 200 gr bör du välja 3-literspåsar. Kavla ut köttfärsen tunt så att påsen blir "fylld", bara ett par mm tjockt. Frys in plattorna så plant som möjligt. Vid tillredning kan du steka plattorna direkt ur frysen eller ta fram dem ca 5 minuter före (vilket rekommenderas). Stek i smör ca 2 minuter på varje sida. Salt och peppar. Klart!!!



Passar lika bra till pommes frites som till mer nyttiga sallader och grönsaker. Nu, när vi håller oss till LCHF, har vi provat olika hemlagade tillbehör och alltid lika gott resultat:
Ugnsrostade grönsaker
Zucchinisallad med parmesan
Coleslaw
Salsa
Pizzasallad
Bearnaisesås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar