lördag 20 april 2013

På jakt efter våren

Fortfarande alldeles för mycket snö och is kvar! Men strålande sol har lockat ut mig på fotoutflykter i helgen i alla fall. Tänkte att jag skulle försöka finna lite nya vårtecken. Började igår med att åka till Sävar eftersom jag ändå var tvungen att handla och tanka. Stannade en stund och njöt av fart och kraft vid islossningen i Sävarån.Fortsatte sedan till Anumark. Varje dag när jag åker buss till och från jobbet vill jag be busschauffören att stanna så att jag ska få fota dessa djur, men det får man ju inte göra. Be chauffören att stanna, alltså.  Men nu fick jag dem minsann på bild!


Vände och på vägen tillbaka blev det ett kort stopp vid en sjö längs E4:an. En salig blandning av is och öppet vatten. Och vackert. Och blött.Åkte vidare och tog en sväng förbi Norrfjärden för att se hur havet hade det en dag som denna. Där låg favoritfärjan som går över till favoritön, Holmön. Och solstrålarna glittrade så vackert över havsviken.

Kom hem, lycklig och glad. Gick ut till hundarna och lekte med dem en stund i det härliga vädret. Det blev en härlig fotoutflykt, snö och is till trots.


Och så idag blev det en liten tur norrut, mellan Bygdeå och Robertsfors. Och där var dom! Tranorna, svanarna och måsarna och alla dom andra! Glad som en lärka blev jag och kvittrade i skyn :D


Tror aldrig att jag någonsin har stuvat ihop så många bilder i ett och samma blogginlägg, men det har verkligen varit en härlig fotohelg! Våren är äntligen på god väg och snart kanske jag kan ta årets första skogspromenad, men än så länge har jag 35 cm snö kvar på gräsmattan!!!

Kolla in fler Helgbilder!

16 kommentarer:

Ingemar Ström sa...

Vilka fina bilder du tog! :-D
Men det syns ju att snön och isen börjar ge med sej så sakta där uppe... det finns faktiskt lite snö kvar här där inte solen kommit åt den! Men jag hittade en utslagen vitsippa vid en uthusvägg i dag! :-D

Tant Kalle sa...

Tack! Åh, jag saknar vitsipporna!!! När vi hade en fäbodstuga i Dalarna hade vi en backe som blev alldeles vit av sippor om våren, det är så underbart!

Violen sa...

Så många fina bilder mer vårvinterkänsla! Hos oss försvann den sista isen nu i den gångna veckan och det känns som att våren är här! Sol och skaplig värme hela helgen!

Eva Trillian sa...

Fantastiskt vår ljus :) Och visst är det vackert när isen lossnar och vattnet får glittra fritt! Jättefina bilder!

Tant Kalle sa...

Tack Eva! ja nu är det verkligen härliga, ljuvliga tider och samtidigt allt det underbara kvar att se fram emot :D

Tant Kalle sa...

Tackar :D Jag tror att det är den här årstiden det märks mest hur stora skillnader det är i vårt avlånga land! Men även om jag plumsar runt i snö och is så har även vi strålande solsken och ganska sköna temperaturer ;-)

Åsa.Li sa...

Vilka underbara bilder! Doftar vår om bilderna;-)

Birgitta - FOTO* sa...

Så fina hundar! Vackra isiga bilder :) Här har det kommit lite längre
http://blogfia.wordpress.com/2013/04/21/mellan-lax-och-gratang/

Tant Kalle sa...

Tackar :D

Tant Kalle sa...

Tack tack!!

Anita - Malta sa...

Ser ut som du haft en riktigt fin helg trots snö och is. Fantastiska bilder på både djur och natur. ..och vovvar !! Det gillar jag ;-) Ha en fortsatt skön vecka önskar jag dig från Malta.

anemonen sa...

Ja men det verkar ha varit en toppenhelg det här även om du har haft snö. Solen blir man ju glad av, eller hur? Vilka vackra hundar! De är bedårande. Ha en fin vecka.

Tant Kalle sa...

Tackar och kul att du gillar vovvarna :D Önskar dej detsamma!

Tant Kalle sa...

Jaa, allt blir så mycket roligare med solsken :D Tack och tack detsamma!

Marit Johansson sa...

Många fina bilder från din helg. Vilka vackra hundar du har!

Tant Kalle sa...

Tack tack :D "Beröm en hundägares pälsklingar och du har en vän för livet" ;-)