onsdag 1 maj 2013

Köttfärsgratäng



En riktigt smakrik fettbomb! Den går säkert att variera i det oändliga, men för oss blev det i vanlig ordning matlagning à la Kylskåpsrensning.

Bryn köttfärs i smör i stekpannan. Fräs rökt skinka i bitar tillsammans med skivad purjolök (går lika bra med bacon och gul lök, huvudsaken man får smaken av något rökt och någon lök som smakförhöjare). Lägg ner allt i en ugnsform. Vi la sedan på skivad gorgonzola och skivade tomater (även här går det ju att byta ut efter tycke och smak och vad man råkar ha hemma) innan vi hällde på grädde och toppade sedan med riven ost (vår var av västerbottenstyp). In i ugnen 225 grader ca 15 minuter.

Min man valde att äta hemmagjord pizzasallad till och jag blandade babyspenat och riven zucchini. En smaksak vilket tillbehör man tycker bäst om ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar