lördag 7 september 2013

5-årsjubilerande Fototriss med tema Smultronställe


Det finns inget ställe på jorden som får mig att må så gott som skogen, där trivs jag bäst och tillbringar helst all min lediga tid. Jag följer årstidernas växlingar med förtjusning och just nu nalkas min favoritårstid, hösten. Med den höga klara luften, de starka höstfärgerna och alla bär och svampar kan jag inte tänka mig något skönare än en lång skogspromenad. Därför vill jag gärna ta med dig till ett av mina favoritställen som jag ofta besöker när jag är ute och vandrar.

Välkommen till en mysigt belägen utsiktsplats på toppen av ett stenigt berg, där någon för länge sedan har ställt en pittoresk liten soffa. Här brukar jag stanna och filosofera lite över vem som burit hit den, hur och varför. Vilka har suttit i den - förälskade par, kanske jägare, trötta bär- och svampplockare eller andra skogsmullar som älskat den här platsen i skogen lika mycket som jag gör nu? Du kan klicka på bilden om du vill se mer av den lilla soffan!


Det var tidig lördagsmorgon när jag drog på mig stövlarna och styrde stegen hit upp i morse. Solen värmde morgonluften och lovade en skön septemberdag. Jag satt på klippavsatsen bredvid den lilla soffan, dinglade med benen och drack mitt morgonkaffe med välbehag. Nedanför mig vajade de vackraste höströda rönnlöv för den svaga vinden. Det är stunder som dessa som fyller mig med lycka och tacksamhet att få uppleva allt detta vackra. Här samlar jag positiva energier och laddar för de stressiga arbetsveckorna i bullrig stadsmiljö. Här får jag sinnesro och balans i tillvaron. Önskar att alla människor kunde få uppleva samma känsla. 


Men att bara sitta stilla när man är på skogspromenad går ju rakt inte för sig. Så när kaffet tog slut reste jag mig upp och borstade bort barren. Men innan jag vandrade vidare passade jag på att ta en bild av den vackra utsikten. Senare under promenaden stötte jag upp några tjädrar från marken, mötte en huggorm i mitt skogsparadis, plockade några läckra svampar i min korg och mumsade på de godaste skogsbären. Men det ryms inte i den här fototrissen utan få bli bilder i ett annat sammanhang. 
Fototriss firar 5-årsjubileum och därför passar jag på att gratulera och tacka Helena som orkat hålla igång den populära fototrissen så länge med ständigt nya teman och dessutom tävlingar ibland. Stort tack! Själv har jag bara deltagit det senaste året, men jag firar ett litet 1-årsjubileum i Fototriss nu i alla fall. Det är lika roligt och spännande varje helg att först på lördagsmorgon kolla veckans tema, försöka hitta passande motiv och fånga dem på bild med kameran under dagen för att till midnatt få lägga ut sin triss och sedan under söndagen inspireras och fröjdas av alla andras härliga inlägg. Snacka om helgnöje! Ser fram emot att få avnjuta alla andras smultronställen och önskar alla fototrissare en skön septembersöndag!

Den här jubileumsomgången är det dessutom tävlingsdags med Vings city och weekendresor som fina priser. Hur härligt vore det inte att till exempel få uppleva alla sevärdheter i Rom i Italien =)

41 kommentarer:

 1. Naturen ligger troligtvis närmare för dig en mig. Som gammal scout uppskattar jag lugnet med en kopp kaffe i skogen. Tyvärr blir det inte så ofta. Men jag kanske blir inspirerad av dina fina bilder och ger mig ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det som är tjusningen med att se andras blogginlägg, jag uppskattar dina inlägg från London och Stockholm som får mig att fundera på att lämna skogen för att göra storstadsbesök ibland ;-)

   Radera
 2. Jag håller med dig - skogen är underbara och framförallt på hösten. Fina bilder och vacker tolkning.
  //jonna d

  SvaraRadera
 3. Jag söker mig alltid till havet på Västkusten och klipporna där. Jag inser när jag ser ditt inlägg att jag ibland ska ge mig ut i skogen och se till att även den blir ett smultronställe för mg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag älskar havet jag också. Har ju det med här i närheten. Viktigt med fridfulla oaser i vår stressade tillvaro.

   Radera
 4. Underbar tolkning...snygg triss....lycka till...!!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Vi är lyckligt lottade som har möjlighet att uppleva naturen på nära håll. Skogstur en tidig morgon - det är lisa för själen det.

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar idé att ställe en soffa på en sådan vacker plats! Nu kanske den inte är så skön att sitta i längre men ändå! Du liksom jag gillar skogen, skulle inte klara mig utan den, en lisa för själen! Och även du har varit med i Fototriss ett år nu. Visst är det underbart kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är fantastiskt roligt, något jag ser fram emot varje helg =) Grattis till vårt 1-årsjubileum!

   Radera
 7. Så vackert, verkligen smultronställe! Och inga träd blir så vackra som rönnar på hösten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kan bara hålla med, rönnarna är fantastiskt vackra om hösten.

   Radera
 8. Vilken underbar soffa!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är den fin =) Blev så himla glad när jag såg den första gången.

   Radera
 9. Tack för din kommentar!
  Gillar verkligen ditt bidrag, och du har en enastående förmåga att förmedla den härliga känslan genom din text.
  Lycka till i tävlingen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 10. Underbara smultronställen, märks att du älskar det i din text :)

  SvaraRadera
 11. Ja, skogen på hösten är ljuvlig. Såå fina bilder och så skön berättelse :).

  SvaraRadera
 12. Vilken underbart läcker soffa!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att fler gillar den lilla soffan =)

   Radera
 13. Ahaa Västerbotten - ja det är vackert det! Kanske är jag litet partisk eftersom jag har min barndomsgård norr om Vilhelmina där jag är så ofta jag kan.
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Västerbotten är vackert, både ute vid kusten, i inlandet och uppe i fjällvärlden =)

   Radera
 14. Svar
  1. Ja, gissa om jag mår gott där =)

   Radera
 15. Kom att tänka på vårteckenutmaningen (ungefär vår i Skåne och vinter i Norrland) när jag ser din vackra rönn - här i Ösmo nära Stockholm är bladen fortfarande gröna. Gjorde förr sommarvandringar i fjällen runt Västansjö och visst är det vackert i Västerbotten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog i årstidernas växlingar man bäst märker att vi bor i ett avlångt land. Ibland blir man allt lite avis på södra delarna av landet som får vår mycket tidigare och har kortare vinter. Men oftast känns det helt OK att vara omgiven av vackra Norrland =)

   Radera
 16. Men oj så läckert med soffan, vilken fin plats :-)

  Ha en fin vecka // Lissen

  SvaraRadera
 17. Ja, skogen är verkligen ett ställe fyllt med kraft och näring och man mår så bra där! Fint tolkat och de två översta bilderna är helt fantastiska! Och som du så gillar jag också hösten och ser framemot den! :O)

  SvaraRadera
 18. Vackra ställen på dina vandringsleder! =)

  Ska bli riktigt svårt att välja ut finalister men också väldigt roligt. Vi håller tummarna =) Lycka till!

  SvaraRadera
 19. Vilken vacker höstfärg i röda bilden :)
  Lycka till med Romresan!

  SvaraRadera