söndag 12 januari 2014

Man tager vad man haver, sa Tant Kalle

Mycket snöskottning har det varit i helgen, en granne hade mätt att vi fått 48 cm sen i fredags. Härligt att vintern äntligen är här! Men när all snö var skottad kurrade magarna och det blev bråttom att få mat. I frysen fanns en form med färdigstekt kalkon i bitar. I kylskåpet låg svartrot, morot och brysselkål. Nötskålen fick bjuda på hasselnötter och på köksbänken stod en skål med lime. Och av det här blev det middag!

Först kokade jag kålen och rötterna i lättsaltat vatten. Sedan fräste jag dom i smör, smakade av med salt och peppar. Rev skal från 2 limefrukter och kramade ur saften. Och en stor näve grovhackade hasselnötter. Samtidigt fick kalkonköttet en liten uppfräsning i egen stekpanna innan jag blandade alltsammans och lät det puttra i grädde några minuter.




1 kommentar: