torsdag 10 april 2014

Ta vara på livet innan det är försent #blogg100 #fuckcancer

Det var en gång en kvinna som blev kär och fick två döttrar med sin man. De bosatte sig på en gård ute på landet, kvinnan fyllde stallet med hästar och fickorna växte upp till fina tonåringar. Och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar...NOT!!! Kvinnan drabbades som så många andra av bröstcancer. Cancern opererades och behandlades enligt läkarkonstens alla regler. Men sjukdomen kom tillbaka och spred sig i kvinnans kropp. Hon sökte hjälp och bot överallt, men det var försent. I dag följde mannen och döttrarna henne till den sista vilan. Hästarna måste få nya hem och ingen vet hur hennes familj ska orka ta sig igenom denna sorgeprocess.

"Alla dessa dagar som kom och gick, 
inte visste jag att det var de som var livet"

Det händer hela tiden. Människor vi älskar och tar för givna i våra liv, lämnar oss i förtid genom sjukdomar och olyckor. Varje gång ett människoliv slocknar lämnar det efter sig sorg och saknad.

Ofta ångrar man att man inte tog tillvara tiden tillsammans på ett bättre sätt. Att man inte gav mer av sin tid. Att man inte sa hur mycket man älskade och uppskattade. Att man inte skrattade mer tillsammans och att man inte gav varandra fler kramar. Ibland skulle man kunna ge vad som helst för att få träffas en enda gång till och göra allt det där, säga allt som blev osagt. Men döden är oåterkallelig. Evig. Då är det försent.

Jag får mig en tankeställare varje gång och försöker bli bättre på att ta tillvara alla stunder och ögonblick tillsammans med dem som är mig kära. Det är så lätt att tänka "Jag borde ringa eller hälsa på, men jag gör det sen". Tänk om det blir försent för det där "sen", om döden plötsligt sätter käppar i hjulet. Man ska aldrig skiljas som ovänner efter ett bråk, inte ens somna på kvällen utan att först se till att allt blir bra igen.

Och man ska leva sitt eget liv så bra man bara kan, fullt ut Här & Nu! I morgon kan det nämligen vara försent. Förverkliga de drömmar man har så långt det går, älska sig själv och göra sånt man mår gott av. Det är ju endast när man njuter av sitt liv som man är riktigt lycklig. Man kan inte spara de lyckliga stunderna till framtiden, då går de förlorade.  Inget vet vem som drabbas eller när, det finns inga garantier eller försäkringar som skyddar någon mot döden. Det kan vara din eller min tur nästa gång. Så gå ut i livet som livsnjutare, älska dig själv och dina medmänniskor fullt ut varje dag!

#fuckcancer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar