onsdag 21 maj 2014

Chokladbiskvier #LCHF


Gör krämen först! Låt den stå i kylen och svalna medan du bakar bottnarna.

Chokladkräm
  • 200 gram mörk choklad, (jag valde den med apelsinsmak den här gången)
  • 4 äggulor
  • 1 dl kokhett kaffe
Finhacka chokladen. Tillsätt kaffet som måste vara kokhett och låt chokladen smälta. Rör om tills det blir slätt. Tillsätt äggulorna och rör lite till. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme.

Bottnar
  • 3,5 dl mandelmjöl. (Du kan givetvis även finhacka hela sötmandlar till pulver, men det är är lite enklare)
  • 1 + 2 äggvitor
  • 1 dl Stevia
Blanda mandelmjölet med sockret och rör ner en äggvita. Blanda tills det blir en massa. Vispa de 2 andra äggvitorna till hårt skum och blanda med mandelmassan. Bred ut till små runda kakor på bakplåtspapper och grädda 175 grader ca 15-20 minuter. Ta loss kakorna och låt dem svalna.

Glasyr
  • 100 gram mörk choklad
  • 1 msk olja
Smält chokladen med oljan i vattenbad.

Bred chokladkrämen på mandelbottnarna. Doppa dem hastigt i den smälta chokladen och vrid lite.
Låt kallna på ett bakplåtspapper tills glasyren stelnat. Förvaras svalt.




1 kommentar:

  1. Har du startat bageri?? ;) Låter himmels gott..... och ser ännu godare ut....

    SvaraRadera