måndag 19 maj 2014

Sjunde dagen #blogg100, #positivutmaning

Jag antog utmaningen att varje dag under en vecka skriva ner tre positiva upplevelser, vilket har gått lekande lätt att genomföra under veckan som gått. Nu är jag inne på den sjunde och sista dagen och tänker att det nog kan vara bra att fokusera på det positiva i tillvaron lite oftare. Även de tuffa dagarna har ju sina små guldkorn, om man bara tänker efter. Det finns mycket att njuta av och vara tacksam över och de finaste stunderna är ofta de som inte kostar nåt. Det bästa i livet är gratis!

1. I morse kändes det fint att titta sig i spegeln eftersom helgens sol hade gett fin färg åt min tidigare så vinterbleka hud. Man känner sig genast lite piggare och fräschare med lite solbrunt på kroppen.

2. Jag är så stolt över alla umebor som idag hade anordnat "Knytkalas mot rasism" och vände Jimmie Åkesson  ryggen under tystnad i en fredlig motdemonstration, när han skulle tala på Rådhustorget. Vilket fint initiativ och bra arrangemang! Jag applåderar ur hjärtat och ger en ros till alla fina, demokratiska medborgare som på detta sätt visade sitt motstånd mot alla former av rasism.

"Tanken bakom den fredliga demonstrationen är att SD inte ska få någon uppmärksamhet från oss som vill visa att vi inte vill ha rasism på våra gator. Vi måste visa att vi respekterar demokratin och yttrandefriheten vi har i Sverige, för vare sig vi gillar det eller ej så är SD ett folkvalt parti som har rätt att tala men samtidigt så skapar vi en gemenskap mellan alla i Umeå genom att hålla ett knytkalas där man bjuder på det man har med sig :)"

3. Men härligast av allt denna måndag har nog ändå vädret varit. Vilken sommarvärme vi fått!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar