tisdag 18 juli 2017

Projekt Ulas Växthus 2017, del 5


Blomsterprakt!

Det absolut roligaste av allt trädgårdspyssel är att skapa med färg och form. Mitt blivande växthus är därför inramat av en romantisk mormorsrabatt med blandade gamla perennsorter i rosa och gult som kommer att bjuda på en fantastisk blomsterprakt när de etablerat sig och vuxit upp. Redan nu blir jag alldeles varm i hjärtat av de små unga växterna i den nästan 20 meter långa inramningen.
Jag har valt ståtliga sorter som jätteprästkrage, dagliljor, stockrosor, pioner och stjärnflockor omgivna av marktäckare som blodnäva, mossflox, fänrikshjärtan, aklejor och nejlikor. En ljuvlig klätterros vid namn New Dawn ska få en portal vid ingången.Och så några blygsammare arter som framhäver andra - kärleksört, jättedaggkåpa och ormbunkar som vajar i skuggan.
All denna blomsterprakt fyller en viktig funktion - att locka till sig fjärilar, humlor och bin som ska hjälpa till med pollineringen av plantorna inne i växthuset så att skörden av tomater och paprikor ska bli god. Även där inne kommer ett gäng gladiolus i krukor att utgöra färgklickar som lyser upp i klorofyllen.


Akleja

Mossflox

Blodnäva

Trädgårdsnejlika

Stjärnflocka

Alunrot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar