lördag 26 augusti 2017

Projekt Ulas Växthus 2017, del 8

Inbjudan till växthusinvigningsfest har gått ut till alla som har bidragit och hjälpt till på olika sätt med bygget, ett dussin gäster har tackat ja och jag börjar undra hur alla ska rymmas i växthuset. Lördagen den 2 september närmar sig med stormsteg och än återstår en hel del jobb innan allt är klart. Inte minst runt omkring växthuset.  


Den inramande perennrabatten blommar fortfarande romantiskt vacker i rosa och gult, jag är så nöjd med mina växtval. Gula jätteprästkragar, aklejor och dagliljor samsas med rosa borstnejlikor, stjärnflockor och pioner som bas. En riktigt gammeldags mormorsplantering med olika sorters marktäckare som exempelvis blodnäva och mossflox. Klätterroserna New Dawn på båda sidor om ingången ska få en spaljé till nästa år, än så länge är de försvinnande små bland de stora stockrosorna. 
 Ett staket ska sättas upp (som skydd mot alla bilar som kör till och från bilverkstaden på gården) och trädgårdsbelysning bestående av tre lyktor på rad ska lysa upp mot infarten. Eldragningen har vi inte heller hunnit med än och det återstår en del målning. Men tomatplantorna har flyttat in och katterna har gjort sig hemmastadda i byggröran där de verkar trivas gott. Jag trivs också i min mysiga oas, det har blivit ett favoritställe att gå till och bara vara för en stund. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar